audi-a5-sportback-g-tron-115950_1

Světová premiéra Audi A5 g tron na autosalonu v Ženevě 2017

čtvrtek, 16. března 2017, 10:51

Na autosalonu v Ženevě se 7. března představil další model automobilky Audi poháněný na CNG. Jedná se o první sériově vyráběný sportovní model s pohonem na CNG a bude sdílet shodnou techniku s vozem A4 g tron.

Vůz má dvoulitrový čtyřválcový motor s výkonem 125 kW, kromě nádrže na CNG o objemu 19 kg umožňující dojezd až 500 km bude mít i nádrž na benzín o objemu dovolující dojezd dalších 450 km. Láhve budou kompozitové pro úsporu hmotnosti a eliminaci problémů s korozí. Auto nebude žádný lenoch, motor bude dovolovat pružnou jízdu díky vysokému točivému momentu 270 Nm, dostupnému již v 1650 otáčkách. Zrychlení na 100 km/h má zvládnout za 8,5 vteřin s maximální rychlostí přes 220 km/h.

Je to pozitivní zpráva pro celý CNG trh, doufáme, že se technika dostane i do dalších modelů koncernu VW včetně např. Škody Superb. Zde by to byla zajímavá alternativa zejména pro firmy odpovědné k životnímu prostředí či taxislužby”, uvedl Petr Hrubý se společnosti E.ON, která provozuje v České republice širokou síť čerpacích stanic na CNG.

Komentáře k článku

K tomuto článku nejsou vloženy žádné komentáře.

Komentář odešlete stisknutím tlačítka <enter>.