Foto_9-Plneni_osobniho_vozu_na_CNG_stanici_PROFI_AUTO_CZ

Ceny CNG v roce 2020

pondělí, 6. ledna 2020, 13:20

Přes výrazný nárůst daňového zatížení o cca 2,4 Kč/kg vč. DPH se reálné ceny na stojanech zvedly v průměru o 1,3 Kč/kg. Je to dáno tím, že část navýšení provozovatelé CNG stanic nepromítli do cen na úkor své marže.

Je to další snaha o podporu rozvoje CNG a rálně ukazuje, že CNG je nezpochybňovanou ekologickou a ekonomickou alternativou k tradičním palivům.

Ceny k 1.1. 2020 navýšili hlavní hráči na trhu, zejména společnost Innogy, Bonett a E.ON, pražský trh se pravděpodobně bude upravovat v průběhu ledna a tomu se přizpůsobí jednotliví privátní provozovatelé CNG stanic.

Společně s právě uváděnými modely vozů Scala a Kamiq G-Tec na zemní plyn je to pozitivní zpráva z kraje roku 2020. Společnost E.On je jednou z předních společností na trhu s nabídkou alternativních paliv, provozuje rozsáhlou síť CNG čerpacích stanic po celé ČR.

K lednu 2020 se ceny i přes uvedené zvýšení daňového zatížení zvedly jen o cca 0,70 - 0,90 Kč/kg. “Chceme tím dále podpořit rozvoj alternativních paliv, věříme, že společně s nabídkou nových modelů zejména Škody Auto bude rok 2020 úspěšný pro CNG odvětví”, uvedl Petr Hrubý ze společnost E.On.

Komentáře k článku

Komentář odešlete stisknutím tlačítka <enter>.
Petr Novák
Petr Novák

No to je teda hrůza. V průměru jsme dražší než v Rakousku. Teď je vidět ta skutečná státní podpora cng...“děkujeme“ ale zejm. Innogy za uchopení příležitosti a snahu o popravu cng (viz cena na kritické pozici D1-9 křížů za 28.80!!!). Nicméně od Eonu/Bonettu podobné důležité dáln. tahy D5-Nýřany či D5-Bor, nebo stanice v ČB ukazují jak snadno lze zneužít omezenou dostupnost cng v těchto lokacích... Naopak kumulace mnoha menších soukromých provozovatelů zejm. v Praze ale i jiných větších městech pomáhá držet ceny přijatelné a těm velice moc děkujeme!!! příkladem pro všechny zejm. pan Kvapil a zejm. pan Ciml 23.90 resp 24.00Kč v Rudné u Prahy či Praze-Jinonicích, drží západní půlku Prahy, takže Bonett-Praha 5 Stodůlky mezi nimi, světe div se zde najednou může prodávat za 23.50!!!!!!!!!!!! a až je ev. zlikviduje, tak budem mít Prahu taky za 28 jako na D5-Bor nebo ČB ???? Informace z minulosti o vyhrožování těmto levnějším malým prodejcům jsou dobře známé, což bude zřejmě opět aktuální!!! Malí provozovatelé CNG - držte se a vydržte !!! jsme s Vámi !!! pomozte zachránit CNG !!! vždyť je to jediná rozumná alternativa pohonu. Pokud nyní někdo váhá zda pořídit CNG či naftu v aktuálních cenách je celkem jasné co zvolí, spočítá-li prakticky již stejný náklad Kč/ujetý kilometr + do Chorvatska a zpět nedojede...tak pak dojedem všichni...viz CNG-SPP na Slovensku no comment. Jsem zvědav jak dlouho se tento komentář udrží než bude smazán.

sobota, 25. ledna 2020, 12:24
Tomáš Kostečka
Tomáš Kostečka

Nebyla náhodou daň v roce 2019 1,40 Kč a teď 2,80?

pátek, 10. ledna 2020, 09:43